ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Καλώς ήλθατε στην  ιστοσελίδα μας shop.cleverpoint.gr που λειτουργεί και διαχειρίζεται η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία  «CLEVER SERVICES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ» και με το διακριτικό τίτλο «CLEVER SERVICES Α.Ε.» ή/και «CLEVER POINTS»  που εδρεύει στο Δήμο Περιστερίου Αττικής, οδός Αρκαδίας αρ.3, με Α.Φ.Μ 800582279, Δ.Ο.Υ.  ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΕΜΗ 130579001000 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται, στο εξής καλούμενη «ΕΤΑΙΡΕΙΑ».   Η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας είναι: info@cleverservices.gr και η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι: 210 5755106

Οι χρήστες του ιστοτόπου που χρησιμοποιούν την υπηρεσία που παρέχεται μέσω αυτού έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να επιστρέφουν με ευκολία αγαθά που αγόρασαν μέσω διαδικτυακών συναλλαγών (online αγορές) στον χρόνο και τόπο που τους εξυπηρετεί μέσω του δικτύου Clever Point που περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης (7 ημέρες την εβδομάδα).

Οι κάτωθι όροι και προϋποθέσεις (εφεξής οι “Όροι”) που θεωρούνται και είναι όλοι ουσιώδεις, συμφωνούν με την κείμενη νομοθεσία και θα εφαρμόζονται για την χρήση του ιστοτόπου. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους Όρους αυτούς, την Πολιτική Cookies και Πολιτική Προστασίας Απορρήτου (αμφότερες εφεξής καλούμενες ενιαία ως “ Πολιτική Προστασίας Δεδομένων”) προτού ξεκινήσετε τη χρήση αυτού του ιστοτόπου. Κάθε χρήστης που εισέρχεται και συναλλάσσεται ή κάνει χρήση των υπηρεσιών του ιστοτότου, θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους Όρους και τις Πολιτικές Προστασίας Δεδομένων όπως εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους, τότε οφείλει με δική του ευθύνη να απόσχει από την επίσκεψη, τη χρήση του ιστοτόπου καθώς επίσης και από κάθε συναλλαγή ή χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Γενικά

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί ελεύθερα τους Όρους χρήσης και συναλλαγών από τον ιστότοπο, οποτεδήποτε το κρίνει απαραίτητο, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους καταναλωτές για οποιαδήποτε μεταβολή, μέσα από τις σελίδες του παρόντος ιστοτόπου.

Διευκρινίζεται ότι για τον κάθε καταναλωτή θα εφαρμόζονται οι Όροι που ίσχυαν κατά τον χρόνο που περιηγήθηκε στον ιστότοπο ή χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω αυτού.

Οι πληροφορίες ή τα προσωπικά στοιχεία που παρέχονται υπόκεινται σε επεξεργασία βάσει των Πολιτικών Προστασίας Δεδομένων. Με την χρήση του παρόντος ιστοτόπου παρέχεται η σύμφωνη γνώμη του χρήστη για την επεξεργασία των εν λόγω πληροφοριών και στοιχείων και δηλώνεται ότι όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που παρέχονται είναι αληθή και ακριβή.

Οι συμβάσεις μέσω του ιστοτόπου καταρτίζονται στην Ελληνική γλώσσα και αποκλειστικά και μόνον με ενηλίκους που διαθέτουν δικαιοπρακτική ικανότητα. Σε περίπτωση που ανήλικος ή πρόσωπο που δεν διαθέτει δικαιοπρακτική ικανότητα, κάνει αυτοβούλως χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου, η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη.

Παρεχόμενες πληροφορίες και υπηρεσίες

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, σε ότι αφορά την ταυτότητα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ όσο και τις παρεχόμενες μέσω του ιστοτόπου, συναλλαγές και υπηρεσίες. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται, στα πλαίσια της καλής πίστης, από τυχόν τεχνικά, τυπογραφικά ή άλλα λάθη ή πλημμέλειες που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση/αποκατάσταση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους.

Περιορισμός ευθύνης

Το ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει το περιεχόμενο (λχ πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις), τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ιστοτόπου “όπως ακριβώς έχουν”. Σε καμία περίπτωση η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) που τυχόν θα υποστεί επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του ιστοτόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και  πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε  υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ στα πλαίσια των συναλλαγών της από το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν ευθύνεται και δεν υπέχει υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία προκύψει από καθυστερημένη άφιξη σε κατάστημα του δικτύου μας clever point του προϊόντος που αγόρασε ο πελάτης του ιστοτόπου από ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop). Επίσης η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται και δεν υπέχει υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία προκύψει σε περίπτωση που το προϊόν που αγόρασε ο πελάτης του ιστοτόπου από ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) δεν φτάσει ποτέ σε κατάστημα του δικτύου μας clever point, ή φτάσει κατεστραμμένο.

Από την στιγμή που το προϊόν που αγόρασε ο πελάτης του ιστοτόπου μας από ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), φτάσει σε κατάστημα του δικτύου μας clever point, ο πελάτης ειδοποιείται σχετικά, και από εκείνο το χρονικό σημείο έχει περιθώριο πέντε (5) ημερολογιακών ημερών να παραλάβει το δέμα του. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτο αυτό το χρονικό διάστημα το αντικείμενο θα μεταφέρεται στις κεντρικές αποθήκες μας στην έδρα της εταιρείας μας και θα φυλάσσεται εκεί για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε κατά τρόπο εύληπτο και σχηματικό την όλη διαδικασία από την στιγμή της άφιξης του δέματος σε κατάστημα του δικτύου μας clever point.

Κατά το χρονικό διάστημα όπως αυτό προσδιορίζεται ανωτέρω και αποκλειστικά μόνον για αυτό, που το δέμα του πελάτη θα βρίσκεται σε κατάστημα του δικτύου μας clever point, ή στις κεντρικές αποθήκες μας, και σε περίπτωση που ό μη γένοιτο, αυτό απωλεσθεί, αλλοιωθεί ή καταστραφεί, η Εταιρεία θα καταβάλει στον πελάτη ποσόν ίσο με το ποσόν που αυτός δαπάνησε για την αγορά του από το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της επιλογής του και το οποίο θα αποδεικνύεται από το σχετικό παραστατικό αγοράς. Η υποχρέωση αυτή της εταιρείας δεν υφίσταται βεβαίως σε περίπτωση που ο πελάτης αγόρασε το αγαθό από το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της επιλογής του με αντικαταβολή.

Πέραν αυτού ουδεμία άλλη υποχρέωση από πλευράς της Εταιρείας υφίσταται, και σε καμία περίπτωση η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών,  διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.)  σε περίπτωση κατά την οποία το δέμα του πελάτη απωλεσθεί, αλλοιωθεί ή καταστραφεί κατά το χρονικό διάστημα, όπως αυτό προσδιορίζεται ανωτέρω, που θα βρίσκεται σε κατάστημα του δικτύου μας clever point, ή στις κεντρικές αποθήκες μας.

Επίσης αποκλείεται οποιαδήποτε ευθύνη της Εταιρείας σε περίπτωση που τρίτος εμφανισθεί εκ μέρους του πελάτη με τον κωδικό παραλαβής και παραλάβει για λογαριασμό του το αγαθό που ο πελάτης αγόρασε από το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της επιλογής του, ακόμα και αν ο εμφανιζόμενος δεν ενεργεί κατ` εντολή του πελάτη.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, όπως ενδεικτικά, προγράμματα, πληροφορίες, δεδομένα, διακριτικοί τίτλοι, σήματα, φωτογραφίες, γραφικά, σχέδια και γενικά όλα τα ψηφιακά αρχεία και υπηρεσίες του ηλεκτρονικού καταστήματος, που έχουν εισαχθεί στο διαδίκτυο, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και προστατεύονται από τις διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ή πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές της αποκλειστικά ανάγκες και για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Συνεπώς κανένα από αυτά δεν μπορεί να αποτελέσει συνολικά ή εν μέρει, αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, αναπαραγωγής, τροποποίησης, μετάδοσης, αναδημοσίευσης ή και διανομής, με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο. Η χρήση του περιεχομένου αυτού με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή οποιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που παρατίθενται και περιγράφουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα Clever Point  ή τις υπηρεσίες της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή τρίτων μερών, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή τρίτων μερών αντίστοιχα, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η χρήση τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν παρέχει σε καμία περίπτωση άδεια ή δικαίωμα χρήσης από τρίτους.

Ευθύνη χρήστη

O χρήστης/πελάτης συμφωνεί και αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τα δεδομένα του ηλεκτρονικού καταστήματος όπως ο νόμος προβλέπει και με βάση τους κανόνες της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εισαγωγή

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δημιούργησε την παρούσα ιστοσελίδα με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πελατών της. Η ιστοσελίδα shop.cleverpoint.gr είναι απλή και φιλική στη χρήση της, ενώ έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε χρήστη. Στην προσπάθειά μας να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτησή σας, θα χρειαστεί να μας παρέχετε συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν στη διεκπεραίωση της συναλλαγής  σας και οι οποίες διαφυλάσσονται από εμάς.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι επισυναπτόμενοι σε αυτήν όροι και προϋποθέσεις χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας περιγράφουν τη μέθοδο συλλογής δεδομένων από την ιστοσελίδα, τη χρήση αυτών των δεδομένων από εμάς και τους όρους και προϋποθέσεις χρήσεως της παρούσας ιστοσελίδας. Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία εσείς μας παρέχετε κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας στην παρούσα ιστοσελίδα.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε συμμόρφωση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, εφαρμόζοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη νόμιμη τήρηση, την επεξεργασία και την ασφαλή φύλαξη του αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεσμευόμενη να διασφαλίζει και να προστατεύει με κάθε τρόπο την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από απώλεια ή διαρροή, αλλοίωση, διαβίβαση ή την με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αθέμιτη επεξεργασία τους.

Γενικά

Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί εκούσια από τους χρήστες της αναφερόμενης ιστοσελίδας, χρησιμοποιούνται από την εταιρεία μας, προκειμένου οι χρήστες της να έχουν άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με το κατάστημα, να τους παρέχονται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν και τέλος να εξυπηρετούνται και να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές τους. Οι πληροφορίες που συλλέγει εταιρεία μας μέσω της ιστοσελίδας έχουν ως σκοπό να μετρήσουν τον αριθμό επισκεψιμότητάς της, να καθορίσουν τις απαιτήσεις των πελατών για περισσότερα προϊόντα και να διευκολύνουν στις συναλλαγές με την εταιρεία. Η εταιρεία δεν διανέμει σε κανέναν άλλον οργανισμό ή συνεργάτη που δεν συνδέεται με αυτήν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες της.

Συλλογή πληροφοριών

To shop.cleverpoint.gr σχεδίασε την ιστοσελίδα του έτσι ώστε οι χρήστες του να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους εκτός και αν το επιθυμούν. Ζητείται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να μας παρέχουν προσωπικά δεδομένα μόνο στην περίπτωση που θέλουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μέσω του ιστοτόπου, να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας και/ή να μας στείλουν e-mail.

Ο ιστότοπος συλλέγει τέσσερις τύπους πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες: (1)στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά την εγγραφή του ως πελάτης, (2) στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει προκειμένου να πραγματοποιήσει συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, (3)στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά την εγγραφή του ενημερωτικό δελτίο του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (newsletter), (4) στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά τη σύνδεσή του μέσω άλλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Facebook, Instagram, Pinterest) . Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Προσωπικά δεδομένα όπως όνομα, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου και άλλα στοιχεία επικοινωνίας.
  • Πληροφορίες λογαριασμού, όπως όνομα χρήστη και άλλα αναγνωριστικά ή διαπιστευτήρια που χρησιμοποιούνται για την πρόσβασή σας στις υπηρεσίες μας στο διαδίκτυο.
  • Πληροφορίες συσκευής
  • Διεύθυνση IP και δεδομένα Cookies

Επεξεργασία πληροφοριών

α. Βασική επεξεργασία

Σκοπός της βασικής επεξεργασίας των δεδομένων είναι η εξυπηρέτηση του χρήστη προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος, η συναλλαγή με αυτό, η επικοινωνία με τον χρήστη και η αποστολή πληροφοριακών μηνυμάτων που αφορούν τα στάδια της διεκπεραίωσης της συναλλαγής.  Η παροχή των ως άνω υποχρεωτικών προσωπικών του δεδομένων καθώς και τα στοιχεία των συναλλαγών του είναι απαραίτητα και αποτελούν προαπαιτούμενο για την ορθή εκτέλεση της συναλλαγής. Για το λόγο αυτό δεν απαιτείται η συγκατάθεση του χρήστη-πελάτη για την συγκεκριμένη αυτή επεξεργασία.

Καμία άλλη επεξεργασία ή διαβίβαση των δεδομένων των χρηστών δεν θα γίνεται  από τον ιστότοπο shop.cleverpoint.gr  εκτός από τις επεξεργασίες υπό στοιχείο β. κατωτέρω για τις οποίες η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει λάβει την προηγούμενη συγκατάθεση των χρηστών ή αν απαιτηθεί από το Νόμο ή αρμόδια εποπτική ή δικαστική αρχή. 

Η χρήση πιστωτικής κάρτας, για την χρέωση της οποίας χρειάζονται δικαιολογητικά ταυτοποίησης στοιχείων νόμιμου κατόχου, διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση.

Σκοπός της βασικής επεξεργασίας των δεδομένων είναι η εκτέλεση της σύμβασης και η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής, η επικοινωνία με τον χρήστη/πελάτη και η αποστολή πληροφοριακών μηνυμάτων που αφορούν τα στάδια της διεκπεραίωσης της συναλλαγής, η παροχή διευκρινίσεων σχετικών με την συναλλαγή. Ο επισκέπτης/ εγγεγραμμένος χρήστης ενημερώνεται ότι η παροχή των ως άνω υποχρεωτικών προσωπικών του δεδομένων καθώς και τα στοιχεία των συναλλαγών του είναι απαραίτητα και αποτελούν προαπαιτούμενο για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης  και την παροχή των υπηρεσιών μέσω του ιστοτόπου. Για το λόγο αυτό δεν απαιτείται η συγκατάθεση του χρήστη-πελάτη για την συγκεκριμένη αυτή επεξεργασία.

Κάθε χρήστης-πελάτης που χρησιμοποιεί το shop.cleverpoint.gr ενημερώνεται ότι τα προσωπικά του δεδομένα που αφορούν την εκτέλεση της συναλλαγής,  θα τυγχάνουν επεξεργασίας για το σκοπό της εξυπηρέτησης των χρηστών/πελατών τόσο από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Εταιρείας  όσο και από τους τρίτους αποδέκτες ή/και εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της στο πλαίσιο της εκτέλεσης μίας συναλλαγής. Οι τρίτοι αυτοί αποδέκτες είναι το δίκτυο καταστημάτων clever point με τα οποία συνεργάζεται η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Καμία άλλη επεξεργασία ή διαβίβαση των δεδομένων των χρηστών/πελατών δεν θα γίνεται από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το ηλεκτρονικό της κατάστημα shop.cleverpoint.gr εκτός από τις επεξεργασίες υπό στοιχείο β. κατωτέρω για τις οποίες η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει λάβει την προηγούμενη συγκατάθεση των χρηστών-πελατών ή αν απαιτηθεί από το Νόμο ή αρμόδια εποπτική ή δικαστική αρχή.

β. Επεξεργασία που απαιτεί συγκατάθεση

Για την αποστολή στον εγγεγραμμένο χρήστη εμπορικών ενημερωτικών και προωθητικών μηνυμάτων από το shop.cleverpoint.gr ο εγγεγραμμένος χρήστης θα πρέπει προηγουμένως να έχει δώσει την ρητή συγκατάθεσή του.  Σκοπός για την επεξεργασία αυτή των δεδομένων του εγγεγραμμένου χρήστη είναι η αποστολή εμπορικών προωθητικών μηνυμάτων της ιστοσελίδας  προς τον εγγεγραμμένο χρήστη, η παροχή ειδικών προσφορών και εκπτώσεων του shop.cleverpoint.gr, η διάθεση νέων ή εναλλακτικών υπηρεσιών. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε την συγκατάθεση αυτή και να μην λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνίες.

Οποιοδήποτε δικαιολογητικό και έγγραφο πιστοποιεί και δηλώνει την ταυτότητα του πελάτη παραμένει αυστηρά απόρρητο και ελέγχεται μόνο από τον αρμόδιο επεξεργασίας δεδομένων της επιχείρησης. Η εκ μέρους σας προσκόμιση των προσωπικών σας δεδομένων, σημαίνει ότι συναινείτε τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους της επιχείρησης για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ απαιτεί από τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες της  και τους συντηρητές της ιστοσελίδας της να παρέχουν στους χρήστες/πελάτες της το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρεται στην παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε καμία άλλη περίπτωση η Εταιρεία δεν μπορεί να μοιραστεί με άλλους τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς πρότερη δική σας συναίνεση, εκτός κι αν αυτό απαιτηθεί μέσω της νομίμου οδού (όπως λχ σε περίπτωση δικαστικής απόφασης).

Cookies

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή πληροφοριών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων, τα οποία τοποθετούνται στον υπολογιστή του χρήστη/πελάτη ή σε άλλες συσκευές (smartphones, tablets) κατά την περιήγηση του στον ιστότοπο, επιτρέποντας στην ιστοσελίδα να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς τεχνικές ανωμαλίες, να συλλέγει πολλαπλές επιλογές του χρήστη, να αναγνωρίζει τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε αυτή, και για τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας.  Χρησιμοποιούνται επίσης για την προσαρμογή των προϊόντων και των υπηρεσιών, που προσφέρονται και διαφημίζονται στον χρήστη, τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την ενεργοποίηση των cookies χρειάζεται η συναίνεση του χρήστη σχετικά.

Δικαιώματα υποκειμένου δεδομένων

Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης/πελάτης, ως υποκείμενο δεδομένων, δύναται να ασκήσει οιαδήποτε στιγμή τα δικαιώματα του, όπως αυτά προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 Ε.Ε. και ιδίως τα άρθρα 12 έως 23 αυτού και την εθνική νομοθεσία και ειδικότερα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: : Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύσετε την νομιμότητα της επεξεργασίας. Δικαιούστε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους.
  • Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε δικαίωμα να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων όταν γίνεται επεξεργασία τους με βάση τη συγκατάθεσή σας ή προκειμένου να προστατευθούν τα έννομα συμφέροντά σας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από τον νόμο), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων.
  • Δικαίωμα στη φορητότητα: Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβαστούν τα δεδομένα σας απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση τη συγκατάθεση σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των άνω αναφερόμενων δικαιωμάτων του εγγεγραμμένου χρήστη/πελάτη η ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος εντός (1) ενός μηνός από την υποβολή του. Σε αυτή την περίπτωση o εγγεγραμμένος χρήστης/πελάτης ενημερώνεται ότι τα ελάχιστα αναγκαία από τα προσωπικά δεδομένα του θα διατηρούνται, για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση κάθε χρήστης/πελάτης έχει δικαίωμα να απευθυνθεί στην αρμόδια Αρχή για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ, www.dpa.gr) ή/και να ασκήσει δικαστική προσφυγή.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα δεδομένα του χρήστη/πελάτη θα διατηρεί και επεξεργάζεται η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μέχρι την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής.
Τα δεδομένα του εγγεγραμμένου χρήστη/πελάτη θα διατηρεί και επεξεργάζεται έως ότου ο χρήστης/πελάτης ζητήσει την διαγραφή του λογαριασμού του ή, για όσες επεξεργασίες των δεδομένων του γίνονται βάσει της συγκατάθεσής του, μέχρι να δηλώσει την άρση της συγκατάθεσής του για τους σκοπούς παροχής των υπηρεσιών της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Παρόλα αυτά κάποια αναγκαία προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις συναλλακτικές του σχέσεις με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ καθώς και την ενημέρωση, συγκατάθεση και άρση της συγκατάθεσής του μέλους για την επεξεργασία των δεδομένων του, θα παραμένουν ως πληροφορίες για τον χρήστη/πελάτη προς διασφάλιση της απόδειξης της νομιμότητας της επεξεργασίας των δεδομένων του από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ και την διασφάλιση των έννομων αξιώσεων των μερών.

Επίσης διατηρούνται προσωπικά δεδομένα για όσο χρόνο απαιτεί η φορολογική νομοθεσία. 

Ασφάλεια συναλλαγών

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (websites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.
Επιπλέον, προσωπική ασφάλεια αποτελεί το password που δίνετε όταν γίνεστε μέλος του shop.cleverpoint.gr . Για να παρουσιάσουμε οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο θα πρέπει πρώτα να δοθεί το όνομα του χρήστη και το password.